Ajankohtaista

Auramo Oy muuttaa Järvenpäähän

24.5.2013

Trukkilisälaitteiden valmistaja Auramo Oy muuttaa Järvenpäähän. Toiminnan uudessa tuotantolaitoksessa on tarkoitus alkaa keväällä 2014. Uusi tuotantolaitos työllistää alkuvaiheessa noin 75 henkilöä, mutta investoinnissa on varauduttu myös kasvuun. Yhtiö kuuluu italialaiseen Bolzoni-konserniin.

Järvenpään kaupunginhallitus päätti huhtikuun 2013 alussa myydä teollisuustontin Rakennusliike Koivukoski Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun. 1,7 hehtaarin tontti sijaitsee Vähänummen teollisuusalueella, osoitteessa Yrittäjänkatu 1. Koivukoski Oy rakentaa ja vuokraa Auramolle noin 5.400 k-m2 tuotanto-, varasto- ja toimistotilat. Tontin myyntihinta oli 277.519 euroa.

Auramon nykyiset toimitilat sijaitsevat Vantaan Veromiehessä Kehä III:sen tuntumassa.
– Nykyiset toimitilamme ovat jääneet pieniksi ja tarvitsemme lisätilaa. Haluamme pysyä Helsingin työssäkäyntialueella, Tuusulantien ja Lahdentien välittömässä läheisyydessä, koska työntekijämme asuvat pääosin mainitulla alueella. Toimintamme perustuu henkilöstön osaamiseen ja haluamme pitää nykyisen tiimin kasassa. Vaihtoehdoista Järvenpää osoittautui lopulta kokonaisuutena parhaaksi kannaltamme. Yhteistyö Järvenpään kaupungin kanssa on sujunut todella hyvin, löysimme sopivan tontin hyvältä paikalta ja liikenneyhteydethän ovat hyvät, kertoo Auramo Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Uimi.

– Auramon päätös sijoittua Järvenpäähän on upea juttu. Auramo on hieno yritys ja se vahvistaa Järvenpään asemaa teknologiateollisuuskaupunkina. Olemme erittäin ylpeitä teollisista työpaikoistamme, toteaa Järvenpään kaupungin kehitysjohtaja Minna Karhunen.

Auramo Oy on vuonna 1947 perustettu trukkilisälaitteiden valmistaja. Italialainen Bolzoni S.p.A. osti Auramon vuonna 2001. Bolzoni listautui pörssiin kesäkuussa 2006. Konserni valmistaa materiaalinkäsittelylaitteita, erityisesti trukkilisälaitteita. Konsernissa Auramo Oy on keskittynyt metsäteollisuuden tuotteiden käsittelyyn tarkoitettujen paperirulla- ja sellupaalipihtien valmistukseen.

Bolzoni-konsernilla on liiketoimintaa kaikissa maanosissa. Konserniin kuuluu 7 tuotantolaitosta ja 20 yritystä, ja se työllistää tällä hetkellä yli 900 henkilöä mukaan lukien myyntiorganisaation ja jälleenmyyjien koko jakeluverkoston. Konsernin liikevaihto vuonna 2012 oli noin 120 miljoonaa euroa.

<< Takaisin <<