Järvenpään keskeinen sijainti

Järvenpään kaupunki on yli 43 000 asukkaan merkittävä kaupallinen ja hallinnollinen keskus Keski-Uudellamaalla. Se on osa Helsingin seudun talous- ja työssäkäyntialuetta. Kaupungin fiilisfilmi kuvaa hyvin Järvenpään elinvoimaa: Ole osa tätä tarinaa!

Kaupungin vetovoimatekijöitä ovat aktiivinen väestö ja osaava työvoima, vireä yritystoiminta, loistavat liikenneyhteydet ja alati kehittyvä joukkoliikenne, laaja koulu- ja oppilasverkosto, monipuolinen ja turvallinen asuminen, ainutlaatuinen kulttuuriperintö sekä kansainvälistyvä ilmapiiri.

Järvenpää tunnetaan niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin, erityisesti säveltäjämestari Jean Sibeliuksen kotikaupunkina sekä Puistoblues-festivaalikaupunkina.

 

Yritysten sijaintipaikaksi Järvenpää on optimaalinen. Kaupungin yritys- ja teollisuustonttien hinnat ovat kilpailukykyisiä ja toimitilojen vuokrat edullisempia kuin Kehä III:n sisäpuolella.

Järvenpää sijaitsee pääradan, Lahden oikoradan sekä Lahden moottoritien varrella, aivan Tuusulanväylän tuntumassa, vain 38 km päässä Helsingin keskustasta. Helsinki-Vantaan lentoasema ja Vuosaaren satama löytyvät noin puolen tunnin ajomatkan päästä.

Järvenpäässä toimii noin 2 500 yritystä, joista merkittävimpiä ovat muun muassa Valmet, Rocla, Wursti, Helsingin Mylly, Marimatic, Auramo, Mestaritoiminta, Rautanainen (K-Rauta), Kuljetus ja Maanrakennus P. Salonen, Prisma, K-citymarket, Kavika, Temal, Aerial, Elopak, Tietosähkö ja Pentisol.

Järvenpään elinkeinorakenne on monipuolinen ja kattaa yritystoiminnat luovista aloista aina metalliteollisuuteen. Palveluala on yhä kasvava elinkeinomuoto.